PRACTICA ESPORT A L’AIRE LLIURE AMB EL PARC DE CALISTÈNIA

Al parc de La Rodana, al costat de la zona infantil, la població disposa d’un parc de calistènia per a la pràctica d’aquest esport, també conegut com Street workout o calisthenics. La calistènia és una forma d’exercici físic que utilitza el propi pes corporal per a entrenar la força i resistència, al temps que es milloren altres condicions físiques, com l’agilitat i l’equilibri.

El parc està ideat per a la realització d'Street workout des de baixos nivells fins a nivells professionals. La seua distribució és perfecta per a acollir cites esportives i competicions d'alt nivell.

També ofereix la possibilitat d'acollir classes col·lectives, gràcies a la quantitat de llocs de treball i les distintes altures per a totes les estatures.

Els elements que componen el parc són:

Amb aquest parc multibarra s’ha creat un nou espai saludable per a una pràctica esportiva que, a més de ser gratuïta, es desenvolupa a l’aire lliure. La instal·lació d'aquesta infraestructura respon a una sol·licitud presentada pel veïnat als pressupostos participatius de l’Ajuntament. Així, s’ha intentat donar resposta a una demanda veïnal, alhora que es millora l'oferta d'instal·lacions esportives municipals.


PISCINA MUNICIPAL

La població disposa de dos piscines, localitzades en el mateix recinte, per a refrescar-se durant l'estiu. La piscina gran, de 25 metros, compta amb 6 carrers i en ella s'impartixen els cursets de natació, aquagym i aquasalut. A més, està oberta durant certes hores per al bany lliure. Una segona piscina permet el bany dels més menuts i menudes i té un ús recreatiu, ja que no és massa profunda. A més, en una part disposa d'un dispensador d'aigua, en forma de bolet gegant, per a la diversió dels xiquets i xiquetes.


CAMP DE FUTBOL

Al Carrer de Cervantes, 98, es pot trobar el camp de futbol municipal. Una instal·lació als peus de la muntanya de La Rodana que permet gaudir d’aquesta pràctica esportiva i que també servix per a diferents activitats a l’aire lliure, com les relacionades amb l’Escola de Pasqua o l’Escola de Nadal, que l’Ajuntament organitza durant les temporades festives escolars. El camp de futbol compta amb vestuaris i bar. A més, disposa d’un desfibril·lador per a casos d’emergència. Pel que fa a l’enllumenat, el camp disposa de quatre torres de 16 metres.


PAVELLÓ MULTIUSOS

El pavelló multiusos acull una oferta esportiva molt variada i estable durant tot l’any. A més, permet albergar altres activitats culturals i lúdiques, com ara les presentacions falleres, el Berenar per a les persones majors o el Sopar de la dona, amb motiu del 8 de març. També s’han dut a terme en aquest edifici diverses competicions esportives, com la Lliga Meditaerrani 2023, organitzada pel Club de Judo de Canet, i el Trofeu Alas, del Club de patinatge Alas, de Sagunt. La instal·lació té una capacitat de 1480 persones i, per a facilitar la pràctica simultània de diversos esports, disposa d’unes cortines que dividixen la pista en tres zones diferents. Així, s'aprofita al màxim l'espai. La seua superfície té dibuixades diferents línies que delimiten pistes de futbol sala, bàsquet i bàdminton. A més, compta amb un desfibril·lador. L’edifici disposa d’un aula d'esport en la zona de vestuaris i, en la zona superior, un servici per a persones amb mobilitat reduïda. D’altra banda, per a facilitar l’accés amb cotxe, es pot trobar un pàrquing a la part posterior.


CARRER DE LA PILOTA

El carrer de pilota de Faura va ser el primer a la comarca del Camp de Morvedre. Situat al carrer Sagunt, mesura 60 metres de llarg, 8 metres d’ample i muralles laterals de 10 metres d’altura, amb pocs obstacles, un parell de finestres i una vorera al bot.

Disposa d’una canxa per a jugar a galotxa, situada en la prolongació del carrer Cavallers.

El públic pot assentar-se a la tribuna del dau, al mur de la paret dreta del dau, o veure la partida recolzat als rebots del dau o el rest, sempre atent a evitar la pilota.

Faura és una localitat privilegiada en instal·lacions per a la pràctica de totes les modalitats del nostre esport, un referent per a tots els aficionats de la pilota de Les Valls i de la comarca de El Camp de Morvedre. Galotxa al carrer artificial de 60 m amb rebots i tribuna, escala i corda al trinquetet de 38 m, frontó i one wall i la possibilitat de practicar el joc internacional de llargues en un espai obert.