Futbol, pilota valenciana, natació, patins... Són moltes les activitats que s’ofereixen als diferents espais municipals orientades a la pràctica esportiva. Des dels més menuts fins als més majors poden cuidar la seua salut gràcies a tots els esports que es practiquen a instal·lacions com el camp de futbol, el pavelló multiusos o la piscina. Però, a més, l’Ajuntament n’ofereix algunes que es poden realitzar gratuïtament en adquirir el Carnet Esportiu Municipal (CEM). Aquestes són:

ACTIVITATS GRATUÏTES AMB EL CEM

ESPORT I SALUT

Horari: Dimarts i dijous, de 9 a 10 hores. Activitat centrada en la pràctica esportiva per a persones majors que busca un envelliment actiu amb treball físic-cognitiu. Està orientada a millorar la mobilitat articular i el condicionament físic amb exercicis de baix impacte.

GIMNÀSTICA DE MANTENIMENT

Horari: Dimarts i dijous, de 18 a 19 i de 19 a 20 hores. Dirigida a un públic més general, les classes de gimnàstica de manteniment combinen exercicis de força i velocitat per a mantindre una bona condició física. Es treballa la musculatura de tot el cos amb “sentadilles”, flexions, planxes... sempre amb el propi pes corporal. Es tracta de gimnàstica funcional que s’adapta a la forma física de cada grup d’entrenament.

CLASSES AMB QUOTA MENSUAL

El pavelló multiusos acull classes amb monitor/a (com ioga) que s’abonen mensualment. Per a informar-te de quines s’ofereixen en aquest moment, contacta amb el Servei d’Esports en el mòbil 673 95 75 37.

CURSETS DE LA PISCINA

D’altra banda, la piscina municipal acull durant els mesos que està oberta (de juny a setembre) els següents cursets:

Els cursets s’impartixen de dilluns a divendres. Habitualment, aquabebés i la natació per a xiquets i xiquets es realitza en horari de matí, mentre que l’aquaeròbic, natació salut i la natació per a adults té lloc de vesprada.

PREU DELS CURSETS

Curs de 15 sessions per a menors de 65 anys: 40€ per persona o 25€ per a persones que disposen del CEM (Carnet Esportiu Municipal) Curs de 15 sessions per a majors de 65 anys: 25€ per persona o 15€ si disposen del CEM.

VOLTA A PEU

Des que l'Escola d'Atletisme de l'IES la Vall de Segó conjuntament amb l'Ajuntament de Faura van organitzar la primera edició de la Volta a Peu Vila de Faura, Memorial Héctor Forner, l'any 2001, cada any uneixen els seus esforços perquè l'últim dissabte del mes de maig, es done aquesta cita esportiva.

Va començar com un homenatge a Héctor Forner, un jove faurer i promesa de l'atletisme que va morir en accident de trànsit, amb tan sols 14 anys, uns dies abans del campionat autonòmic l’any 2000. La cursa s'ha convertit en un referent per als amants d'aquest esport, que té com a reclam l'última part del trajecte, que consisteix en la pujada al paratge de la Rodana a 190 metres sobre el nivell de la mar.

  Les categories i distàncies a córrer són:

FUTBOL

Deu equips i un projecte esportiu sòlid són els elements clau del Club de Futbol Faura. Una entitat amb més de 50 anys al peu de La Rodana i que té al voltant de 200 jugadors. L’escola  de futbol compta amb 10 equips, un d’ells femení, des de prebenjamins a juvenils. I, des de l’any 2000 organitza el Torneig Manolo Salvador al mes de juny prebenjamí, benjamí i aleví

PATINATGE ARTÍSTIC

Si t’interessa el patinatge artístic, el Club Alas de Sagunt entrena aquesta modalitat al pavelló multiusos de Faura dissabtes de matí. Contacta amb el Servei d’Esports (673 95 75 37) per a més informació.